Om oss

Vi är ett team av Rom-entusiaster, historieberättare, och vardagsfilosofer som har sammanfogat våra passioner för att skapa en portal där vi kan dela med oss av stadens oförglömliga charm. ”Jag är Rom” är mer än bara en blogg; det är en känsla, en upplevelse och en inbjudan att fördjupa sig i hjärtat av Italien.

Vår vision

”Jag är Rom” strävar efter att vara mer än bara en guidebok till den italienska huvudstaden. Vår vision är att förmedla stadens själ genom personliga berättelser, historiska anekdoter och de hemliga pärlor som bara de invigda känner till. Vi vill att du ska känna Roms puls som vi gör – stark, tidlös och evigt pulserande.

Vår historia

Det började med en gemensam dröm. Vi, grundarna av ”Jag är Rom”, träffades på en liten vinbar i Trastevere, drömmande om att dela vår kärlek för denna magiska stad med världen. Varje gata och varje torg har en historia att berätta, och vi ville lyssna. Så föddes ”Jag är Rom” – ur hjärtat av vår passion för denna stad.

Möt teamet

Elena Bianchi – Chefredaktör & Historieexpert. Elena är vår egen tidslinje genom Roms rika historia. Med en doktorsexamen i antikens historia och en oändlig kärlek till pasta, förmedlar hon Rom med en autenticitet som bara en sann romare kan.

Marco Valentino – Fotograf & Urban Upptäckare. Marcos bilder fångar Roms själ på ett sätt som ord inte kan. Varje foto berättar en historia och skildrar staden genom ett lins av under och upptäckt.

Giulia Romano – Livsstilsredaktör & Matkritiker. Giulia vet var man hittar de bästa gelato, de mysigaste cafét och den mest genuina carbonaran. Hon lever och andas den romerska livsstilen och delar med sig av sina upptäckter med en äkta glädje.

Luca Ferraro – Reseplanerare & Äventyrssökare. Ingen känner till Roms gömda skatter som Luca. Han är guiden som tar dig bortom de vältrampade turiststigarna till stadens verkliga hjärta.

Varför ”Jag är Rom”?

Vi tror att varje person som besöker eller drömmer om Rom bär en bit av staden i sitt hjärta. ”Jag är Rom” är en spegling av stadens mångfald och dess besökares unika erfarenheter. Här är du en del av berättelsen.