Kategorier
Trafikskola

Trafikskola med bra lärare i Stockholm

Läsa till körkort är inte det lättaste. Det kräver både praktiska och teoretiska kunskaper. Något som en bra trafikskola i Stockholm kan erbjuda sina elever.

Andreas hade det svårt med teoretiska ämnen. Så hade det alltid varit. Redan tidigt i skolan fick han kämpa mer än de flesta andra. Det var precis som om kunskapen gick in genom ena örat och ut genom det andra. Att komma ihåg det han lärt sig var nästan hopplöst. Skillnaden var när det kom till praktiska saker. Han behövde bara göra någonting en eller flera gånger innan kunskapen fastnade i honom.

Grundskolan hade varit tuff då den var uppbyggd på teori för det mesta. När han sen fick börja gymnasiet valde han en teknisk utbildning med mycket praktik vilket var perfekt. Men nu kom nästa utmaning i livet. För givetvis ville han som alla andra ha ett körkort. Att kunna åka runt på stan. Imponera på brudarna var bara några av anledningarna. Men för att göra det behövde han körkort och det innebar skolbänken igen.

En trafikskola med bra lärare

Han visste att för att lyckas behövde han ha en lärare som verkligen hade tid med honom. Visst skulle hans föräldrar hjälpa honom med allt de kunde. Men att ha en auktoritär lärare som satte press men ändå var pedagogisk var viktigt för att han skulle lyckas nå ända in i mål. Därför började han leta efter en bra trafikskola i Stockholm.

Han läste inte bara trafikskolornas hemsidor. Han var noga med att läsa de recensioner som stod på sidorna. De sade i själva verket mycket mer om trafikskolan än all annan text. Det var också med dem han till sist hittade en skola som skulle passa honom som hand i handske. Som skulle ge honom möjligheten att cruisa på stan och bli en del av de coola.

Trafikskolan med stort hjärta

Så snart Andreas satte sin fot på trafikskolan för första gången visste han att han kommit rätt. Hans lärare var så snäll och hade fått honom att berätta om sin svårighet med teori utan att skämmas. Något som han vanligtvis gjorde. Denne lyssnade och förklarade sen hur de skulle jobba för att göra det så enkelt som möjligt för Andreas. Visst var det en hel klass som skulle undervisas men läraren visste hur han skulle göra.

Under lektionerna pratade han och visade bilder som förklarade olika situationer. Bara det gjorde att det blev lättare för Andreas att relatera till det som sades. Till hans förvåning fanns det till och med kvar i minnet dagen efter när mamma förhörde honom hemma vid köksbordet. Båda två var lika glatt överraskade över denna förändring. Dessutom tyckte Andreas att det var kul att plugga, något som aldrig hänt innan.

Trafikskola gör drömmen möjlig

Andreas var tekniskt lagd och älskade även att leka med bilar. Ett halvår innan han hade börjat Globens trafikskola i Stockholm hade hans pappa köpt en äldre bil som Andreas skulle få när han tagit körkortet. Tillsammans hade de tillbringat tid i garaget och mekat så att den skulle bli klar till den stora dagen. Med pappa hade han även varit ute och övningskört en hel del. Att köra var något som han kunde och det visste han.

Detta var något som körskoleläraren märkte. Istället lades fokus på teori. Det visade sig ha varit helt rätt. När det var dags för provet gick det som en dans vilket förvånade till och med Andreas. Det var då han visste att han skulle klara det. För som sagt, körningen var inte ett problem, och det krävdes inte lång tid i bilen innan läraren som var med på uppkörningen bad honom köra tillbaka till körskolan. Med ett “bra jobbat” och ”grattis” släppte han sen ut Andreas ur bilen.